For to hundre kroner kan du gi en japansk ungdom mulighet til å dra på kristen leir. For tre hundre kroner, en teamtur. Dette er årets mulighet til å gi julegave gjennom Frikirkens misjonsarbeid.
Årets juleaksjon går til Japan. Mindre enn én prosent av Japans befolkning er i dag kristne. Dette gjør at menighetene i landet er små, og at de kristne miljøene ofte er isolert fra hverandre. Det går spesielt ut over japanske ungdommer. Behovet for et treffpunkt der man kan møte andre kristne og få dele tro og ulike spørsmål, er derfor stort. Vil du være med på å lage treffpunkt for japansk ungdom? Arrangering av leire og andre treffpunkter for japansk ungdom har vist seg å ha stor betydning. Kristne ungdommer får møtes og dele liv, utfordringer og tro. De fleste av menighetene har elendig økonomi, og få ressurser å bruke på disse livsviktige treffpunktene for søkende japansk ungdom.
GI DIN STØTTE NÅ! Du kan også gi på SMS: Send GÅ til 2377 og gi 200 kroner.
- Menighetene er små og har dårlig økonomi. Få menigheter har derfor turt å bruke oss, fordi de har trodd at de måtte betale reisekostnader. Men etter at vi fortalte nabomenigheten at misjonen betaler reisekostnadene, har vi blitt spurt og er fast med i barnearbeid der. Pengene fra Norge vil gå med til å støtte blant annet dette arbeidet, forteller Knut Ola Topland. - Med økte midler kunne vi også støttet frivillige som blir med oss på å tjenestegjøre i en annen menighet, som for eksempel at vårt lovsangsband drar til en annen menighet og gjør ungdomsarbeid der. Eller at vi gjør disippeltreningsskole fast i noen menigheter. Dette med mål om å utruste nytt lederskap i Kinki kirken, forklarer Topland. Sammen med kona Ruth Kari er han utsending for Frikirken i Japan. Tjenesten deres består blant annet av å drive menighetsutvikling, menighetsveiledning og barne- og ungdomsarbeid. I vår ble det bestemt at Frikirkens misjonsarbeid skulle gi reisestøtte til alle ungdommene fra Kawage. Det endte med at hele 15 ungdommer dro på leir. - Det forandret liv. Hvis vi ikke hadde gitt reisestøtte, ville det kanskje bare blitt noen få. Totalt var det 47 personer som deltok, av disse var ni ledere. Blant deltakerne var det også flere foreldre og noen misjonærer, forteller Knut Ola Topland. Når man ser bort fra disse var likevel snittalderen på 25 år. - I Japan er det vanlig å ha ungdomsleirer fra ungdomsskolealder og opp til 35 år, sammen. Den yngste på denne leiren var 11, selv om grensen egentlig var 12 år. De gjør heller ikke noe av at det er stor aldersforskjell. Jeg tror de ser på dette som en synergieffekt, der de eldre blir forbilder, utdyper han.
"Å gjøre en leir gir oss en unik sjanse til å formidle Jesus gjennom våre liv. Vanligvis får vi én til to timer i uken gjennom ungdomssamling eller gudstjeneste", skrev Topland i Budbærerens nummer 19. Han fortalte om dager fullpakket av program, mye åndelig og mange aktiviteter. Det var tre bibeltimer om dagen, etterfulgt av gruppesamtaler. Høydepunktet var vasking av hverandres bein, etter å ha studert historien om da Jesus vasket føttene til disiplene. Særlig ei av jentene som ennå ikke var kristen, lot seg spesielt berøre av dette. Ungdommene fikk også boltre seg gjennom ulike aktiviteter, som bading, basketball, tennis, frisbee, golf, seiling og turgåing. Topland forklarer dette med at japanerne liker tett program. - Leirene hjelper ungdom å ta en beslutning om å si ja til Jesus. En av deltakerne har startet dåpsundervisning, og vi vet om flere som har ønske om å bli bedre kjent med Jesus. Vi må be om at de får mot til å ta imot Jesus og bli døpt, skrev Topland i sitt reisebrev. Ekteparet Topland brenner imidlertid for å gjøre mer ungdomsarbeid, også utenfor leirene. - Ruth og jeg arbeider i hele fylket for de menighetene som har behov for oss. Neste år vil det bli mer, da pastorer pensjonerer seg. Det gjør at vi kan bli mer tilgjengelige og arbeide mer direkte, sier Knut Ola Topland.