Ytringer

– Veikart mot en åpen og inkluderende Frikirke

– Vi møter motstand på vår vei mot likestilling og ivaretakelse av skeive i Frikirken. Veien kan synes både bratt, slitsom og smal. Jeg er allikevel ikke i tvil om at jeg går videre med frisk mot. Vi må stå på for de av oss som på en ukjærlig måte blir diskriminert og fordømt. Alle som er skeive og deres nærmeste, må møtes med kjærlighet og ikke bli stående alene. Derfor har min vei mot en åpen og inkluderende Frikirke følgende veikart: Kjærlighet, Kunnskap og Kjennskap, skriver Anne Mia Myhre fra Kristiansand.

– Alle kan undervise

– Jeg hørte et tankevekkende vitnesbyrd fra Cuba. Det var vekst av kristne i landet. Myndighetene ønsket å stoppe det, så de erklærte at det ikke var lov å samle mer enn 35 personer. Konsekvensen var at menigheter ble delt inn i husmenigheter. Så viste det seg at dette gav grobunn for enda sterkere vekst enn tidligere. Mange liknende vitnesbyrd kan hentes fra Kina, Korea, Iran, ++ 
Hvordan utfordrer dette oss i Norge og i Frikirken? Les Øyvind Fjellestads tanker om akkurat det.

– Om det 6. bud

Arve Danielsen skriver: –Jeg har over lang tid fulgt debatten om likekjønnet ekteskap og vært fortvilet over hvordan man kan tviholde på et syn som beviselig skyver mennesker bort fra Gud. Har imidlertid valgt å la tastaturet ligge. Men når nå mange kirkesamfunn lager en offentlig uttalelse publisert i media velger jeg likevel å synliggjøre min undring over de samme kirkesamfunns holdning til det 6. bud.

– Hvor er Frikirken på vei?

Ole Tobias Knudsen viser til hvordan man i ordinasjonssaken landet på å anerkjenne hverandres rett til å trekke ulike konklusjoner av bibeltekstene, og han anbefaler dette for samlivssaken også. – Frikirken for så sent som 9 år siden hadde en bevisst uttalt vilje og kultur for å ivareta, vise respekt og gi handlingsrom for et mindretall. Det var om å gjøre å ta vare på fellesskapet, og sørge for at alle kunne bli med videre.

– UTEstemme for de uten stemme

Marianne Killerud Skyvulstad skriver tankevekkende om en viktig sak som er aktuelt nå disse dager, før Stortinget skal stemme over utvidelse av abortgrensen. – Jeg er kvinne selv, og har ingen grunn til å hverken fordømme eller rakke ned på andre kvinner, tvert imot. Allikevel mener jeg at det er på tide å stå opp for det utsatte barnet, skriver hun.

– In the ghetto?

Finn E. Isaksen etterlyser kirkens synlighet i samfunnet. Hvordan er lokalmenigheten synlig i lokalsamfunnet, når du ikke lenger har menighetsblad og annonser i avisen. Det er et av eksemplene han trekker fram og han spør:. – Derfor er min store undring hvor totalt fraværende samtale og drøftinger er om den nedgangen vi ser innenfor mye kristen virksomhet. Og hvor sekulariseringen (og kanskje rikdommen …?) har sin innvirkning på dette.