ikon-nasaret

24. desember

24. desember - julaften! Endelig er dagen her! Vi minnes og feirer Jesu fødsel, ventetiden er over! Takk for følget i advent!

24. desember - julaften!

Endelig er dagen her! Vi minnes og feirer Jesu fødsel, ventetiden er over! Jesus barnet ble født i en stall, lagt i en krybbe. Vi skal få feire han. Vi er forventningsfulle, vi håper på god stemning, gode ord, godt fellesskap og flotte gaver!

Men, var det sånn det var i Betlehem? Født i en stall, ung mor, fattige, flyktninger. Gud valgte ikke noen enkel vei for sønnen sin. Gud visste at det var hos Josef og Maria han ønsket at Jesus skulle vokse opp hos. Det var Josef og Maria som fikk ansvaret for å gi Jesus omsorg og gi han av den kjærligheten Gud har for alle oss mennesker.

Vi  idylliserer ofte jula, det skal være pent og pyntelig. Jesus han ble født i en stall, måtte flykte til Egypt og dø på et kors. Alt var ikke på stell. Jula handler ikke om å pynte på sannheten. Jula handler å ta i mot, Guds gave til alle oss. Gud kommer til oss uansett, om ting er på stell eller ikke. Vi kan finne trøst i at Gud sendte sønnen sin ned til oss, gjennom ei ung mor, født i en stall. Jesus vokste ikke opp under  "perfekte" forutsetninger for en trygg og god oppvekst!

I dag kommer Jesus igjen til deg. Ikke for å kreve av deg, heller ikke for å dømme, men for å tilgi og hviske ut det du har gjort galt. Han kom for å bære dine synder. "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt men ha evig liv" (Joh. 3:16). Jesus er Guds julegave til deg og spørsmålet er: Vil du ta i mot?

Vi ønsker dere en velsignet julehøytid!

Se denne filmen sammen

Bønn Kjære Gud vi takker deg for julen, hjelp oss til å ta i mot deg og din kjærlighet. Takk for at du er med oss alltid, alle dager. Vi ber om din hjelp til å spre din kjærlighet rundt oss.