kvinnehelg4
Samlingene fant sted i "bestemorstua", som har et historisk sus over seg. (Foto: Rita Hilstad Eliassen).

30 samlet til kvinnehelg på Selsøyvik

Rødøy Frikirke stod som arrangør da tretti kvinner kom sammen på Selsøyvik første helgen i mai, og Frikirkens nestleder Anne Mari Schiager Topland delte troshistorier fra andre tider og himmelstrøk.

Kvinner fra fjern og nær i alderen 23 til 78 år, tok turen til Selsøyvik da det var klart for kvinnehelg ved det gamle handelsstedet på Helgelandskysten. På deltakerlisten stod tilreisende fra både Oslo, Nesna, Rødøy, Meløy Nordre og Bodø. Hovedgjest var Anne Mari Schiager Topland, som er nestleder i Frikirken og pastor i en flerkulturell menighet i Oslo. Nylig ble hun konstituert generalsekretær i Det norske bibelselskap, og i 2017 ga hun ut boka «Han som ser meg».

 - Tema for kvinnehelga var også «Han som ser meg», og Anne Mari formidlet mange spennende troshistorier. Det ble mange gode samtaler i smågrupper, vi sang en god del og noen delte sine troshistorier, sier Tone Hammersmark Olsen.

Sammen med Kjersti Setvik var hun primus motor for arrangementet, og stod for innkvartering av kvinnene på Selsøyvik. Samlingene fant sted i «bestemorstua», som gjennom tidene har huset mange husmøter og predikantbesøk.

- Rødøy Frikirke ble faktisk stiftet i disse stuene i 1893, så vi står i en stolt tradisjon, sier Hammersmark Olsen. 

- Velsignet helg

- Når kvinner samles er det deilig å komme til dekket bord, og det var mange som satte stor pris på det. I skolestua ble det servert kortreist mat fra havet, som seg hør og bør på et handelssted på Helgelandskysten. Det var veldig koselig, og nesten litt «Babettes gjestebud». Ellers ble det god anledning til å utforske øya og mens noen gikk til toppen av Breiviktind, valgte andre å bade eller slappe av med strikketøyet, forteller Hammersmark Olsen.

Søndag ble det holdt gudstjeneste på Selsøyvik skole, og sangen «Denne timen gjev eg i di hand» ble gjennomgangsmelodien for kvinnehelga. 


- Det ble rett og slett en velsignet helg, og Kjersti og jeg er så takknemlig for at vi dro dette i gang. Hvem vet, kanskje blir det en tradisjon, sier Tone Hammersmark Olsen.