CroppedImage
Organisasjonen «Tree of Life» driver humanitært hjelpearbeid rettet mot rammede etter jordskjelvet i Tyrkia. Misjons- og bistandsrådgiver Marit Long ved Frikirkens hovedkontor, er med og hjelper under et besøk i fjor. (Foto: Frikirkens hovedkontor).

300 000 til julegaveaksjonen

Frikirkens julegaveaksjon har samlet inn 300 000 kroner til jordskjelvrammede i Tyrkia. – Det er fantastisk at vi kan være med og gi hjelp til ofrene etter en av de glemte krisene i verden, sier misjonsleder Erling Aasen.

Frikirken har ikke lenger egne utsendinger i Tyrkia, men er fortsatt aktivt til stede gjennom kirkesamfunnets partnere. Julegaveaksjonen 2023 har samlet inn penger til organisasjonen «Tree of Life» og deres humanitære hjelpearbeid rettet mot rammede etter jordskjelvet i Tyrkia.

Skjelvet som rammet landet 6. februar i fjor gjorde skader i 10 provinser, med til sammen nesten 18 millioner innbyggere (inkludert ca.1,8 millioner flyktninger fra Syria). Mer enn 50 000 mennesker mistet livet og mer enn 100 000 mennesker ble skadet. Minst 1,5 millioner mennesker sørøst i Tyrkia ble hjemløse som følge av skjelvet.

– Jeg synes det er utrolig flott at Frikirken vender blikket utover i juletiden, og viser at jula handler om mer enn oss selv. Ved å være med og gi en gave til noen av dem som trenger det mest, kan vi være med og konkretisere det, sier Aasen.

Han ønsker å rette en stor takk til alle som har vært med og bidra til hjelpearbeidet gjennom julegaveaksjonen.

– Midt i alle verdens kriser, har vi også de glemte krisene. Behovet for nødhjelp er fortsatt stort i Tyrkia, etter jordskjelvet som rammet landet i februar i fjor.

Pengene går blant annet til varme sokker og vintertøy til barn, skolesaker og elektriske varmeovner.