these-widows-are-preparing-flour-of-millet-(1)
Frikirkens julegaveaksjon bidrar til at internt fordrevne flyktninger i Mali får utdelt blant annet mat, drikkevann, klær og myggnetting. (Foto: Salomon Iliya).

340 000 til julegaveaksjon

Frikirkens julegaveaksjon som startet i fjor høst, har så langt samlet inn 340 000 kroner. Pengene går til internt fordrevne flyktninger i Mali.

- Vi er svært godt fornøyde med resultatet på 340 000 kroner. Pengene er allerede overført til vår samarbeidspartner i Mali, og vi har fått  bekreftet at de er i gang med innkjøp og starter utdeling i løpet av neste uke, sier misjonsleder Terje Bjørkås.

Mye av Frikirkens misjonsarbeid har fokus på evangelisering, og Bjørkås opplever stor tilslutning til dette arbeidet blant Frikirkens medlemmer.

- Samtidig ser vi at det diakonale ansvaret vi har som kirke lett kan bli borte i vår kommunikasjon. Hjelpeorganisasjonen Care har en årlig «rangering» av de store humanitære krisene i verden som vi hører lite om. I 2022 var flyktningkrisen i Mali høyt oppe på denne listen, og vi er glade for å kunne løfte dette fram for Frikirken og se at vi får så god respons, sier han.

Midlene som samles inn gjennom julegaveaksjonen går til internt fordrevne flyktninger i Mali som mangler mat, drikkevann, klær og myggnetting. I tillegg går pengene til forebygging av barnesykdommer og skolegang. Frikirken har for tiden ingen norske utsendinger i Mali, men bidrar med lønnsmidler til utsendinger fra våre afrikanske partnere i Mission Evangelique au Mali (MELM).