pbs-bil-matutdeling-julen-2020-til-nett
Flere småbarnsfamilier og ensomme eldre i Palestina har mottatt mat på døra, med hilsen fra Det Palestinske Bibelselskapet. (Foto: PBS.).

Frikirken bidro med mat til palestinske familier i nød

138 familier i Ramallah-distriktet har fått en eske med mat, munnbind og kristne aktivitetsbøker levert på døra fra Det Palestinske Bibelselskapet (PBS), som Frikirken har sponset.

Koronapandemien rammer mennesker verden over, og mange står uten jobb og inntekt. Ramallah-distriktet i Palestina er intet unntak.

- Noen ber om hjelp, men mange lider også i stillhet. Vi ser at familier som en gang hadde det bra ikke har mat å gi barna sine. Den sosiale distanseringen gjør i tillegg at mange kjenner seg ensomme, særlig de eldre. I samarbeid med noen lokale organisasjoner har vi klart å nå ut til noen av familiene som lider, takket være gaven fra Frikirken. Tilbakemeldingene vi får mens vi distribuerer mateskene taler for seg, forteller Nashat Filmon i PBS: 

- "Denne esken kom på det beste tidspunktet! Vi har ingenting i huset!" - "Dere er de eneste som har husket på oss! Ingen andre bryr seg!"
- “Jeg er gammel og klarer ikke å bære tunge matvarer. Dessuten er det ikke trygt for meg å gå ut. Dette var en perfekt timing"
- "Esken inneholder akkurat det vi trenger for å dekke våre daglige behov."

Ifølge Filmon inneholder hver pakke en rekke basisvarer som skal dekke matbehovet for hver enkelt familie. I tillegg til matvarer får hver familie en boks med godterier til barna, en pakke munnbind og antibac. The Bible Society Christmas coloring book og en 2021-kalender for barn, fulgte også med i eskene som ble delt ut til jul.