En av disse blir synodeformann etter Arnfinn Løyning. Valgkomiteen har fått ja fra Erhard Hermansen (40), Gunnar Johnsen (52) og Jarle Skullerud (43) til å være kandidat for formannsoppgaven. Valget skjer på Synodemøtet i november.
Budbæreren kan presentere valgkomiteens tre kandidater til formannsvervet i Synodestyret. Valgkomiteens fulle innstilling til Synodestyret blir offentlig 1.april, men komiteen har latt det være opp til kandidatene å gå ut med sitt kandidatur. Budbæreren lar de tre presentere seg i dagens utgave. I en oppfølgingssak vil vi høre hva de mener om ulike saker og tema som er viktig for Frikirken og dens medlemmer.
Erhard Hermansen, 
pastor i Herøy Frikyrkje, 40 år, gift og har tre sønner.
- Presenter selv din CV i kortform
- Jeg har toårig teologisk seminar, kristendom mellomfag, praktisk teologisk utdanning, pastoral klinisk utdannelse. Jeg har de senere årene tatt fagene ”Ledelse og endringsprosesser i organisasjoner”, “lederskap og personlig utvikling” og “kreativ organisasjonslæring og prosjektledelse” .
- Jeg jobbet først som barne- og ungdomsarbeider i Oslo Østre Frikirke og FriBU sekretær/speidersekretær. Fra 1998 har jeg arbeidet som pastor i Herøy Frikyrkje, avbrutt av en periode med et vikariat i Sula Frikirke og stilling som ass. maritim personalsjef i Bourbon Offshore Norway. Jeg har vært tilsynsmann i Vestre Presbyterium i to perioder og timelærer på Fredtun og LBM. Jeg har vært styremedlem i FriMAF styret og styreleder for FriBU Østre. Jeg er idag veileder for ansatte i Frikirken, coach for Frikirkens satsning på misjonale menigheter og vara i Synodestyret.
Gunnar Johnsen, 
pastor i Oslo Storbymenighet, 52 år, gift og har to sønner
Presenter selv din CV i kortform
- Jeg ble født i Stavanger i 1961 og er vokst opp i skjæringspunktet mellom Den norske kirke, bedehus og misjon. Jeg var med i skolelaget og innom Ynglingen (KFUM) i Stavanger. Etter videregående studerte jeg historie og statsvitenskap i Oslo. Som militærnekter var jeg sivilarbeider i 16 måneder på en institusjon for funksjonshemmede på Hommersåk, ikke langt fra Stavanger. Deretter studerte jeg russisk i Tromsø i to år, etterfulgt av et halvt år i Moskva våren 1988. Jeg flyttet til Oslo igjen og tok hovedfag i statsvitenskap. Etter tre år som lektor på en videregående skole i Bærum, to år i For Livsrett og Menneskeverd og tre år i Tibetmisjonen eller Himalpartner som det nå heter, begynte jeg som pastor i Oslo Storbymenighet.
- Høsten 1990 begynte jeg i Frikirkens Storbyprosjekt. Jeg ble med i ledergruppen våren 1993 før prosjektet i januar 1994 ble en selvstendig menighet under navnet Oslo Storbymenighet. Jeg meldte meg ut av Den norske kirke og inn i Frikirken. Samtidig ble jeg ordinert og innsatt som en av menighetens to første eldste. I 2002 ble jeg kalt som menighetens pastor og har vært det siden. I 1998 ble jeg valgt inn i styret for Østre presbyterium. Etter to perioder som styremedlem, ble jeg i 2004 presbyterieformann og er nå inne i min fjerde periode som formann. Jeg har vært delegat på alle Synodemøtene siden møtet i Ålesund i 1995.
Jarle Skullerud, 
pastor i Bamble Frikirke, 43 år, gift og har tre døtre
Presenter selv din CV i kortform
- Jeg har forkynnerlinje ved Fjellhaug skoler 1991/1992 og Coaching utdannelse fra Innovista Coaching College 2010-2012.
- Jeg har erfaring som ungdomsarbeider, bibelskolelærer og forsamlingsarbeider i NLM før jeg begynte som studentarbeider i NKSS og undervisningskonsulent i Willow Creek Norge i 2001. Gjennom arbeidet i Willow Creek fikk jeg et fornyet syn på menigheten og ble kjent med flere fra Frikirken. Dette førte til at vi som familie, meldte oss inn i Tønsberg Frikirke og jeg søkte jobb i FriBU.
- Jeg var daglig leder i FriBU fra 2004 til 2010. I 2011 ble jeg pastor i Bamble Frikirke.
- Noen prosjekt jeg har jobbet med i Frikirken: Endring av FriBUs organisasjonsstruktur. Hovedkomiteen for sommerstevnet Visjon. Forprosjekt for veiledning for Frikirkens ansatte og medlem av prosjektgruppe for veiledning. Med i prosjektgruppe for Frikirkens arbeidermøte fra 2015. Deltatt i arbeidsgruppa for omorganisering av Frikirkens fellesarbeid.
-----------------
Les fullstendig versjon av intervjuet i papirutgaven av Budbæreren. Den kan bestilles her
De tre kandidatene svarer på disse spørsmålene i papirutgaven.
Kan du trekke fram noe fra din troshistorie som har vært avgjørende for å forme deg?
Hvorfor har du sagt ja til å stille til å være kandidat som Synodeformann?
Hva slags visjoner/drømmer har du for kirkesamfunnet?
Fortell en ting om deg som Frikirkefolk ikke vet om.