pakking-gensere-jordskjelvrammede-
Organisasjonen Tree of Life driver humanitært hjelpearbeid blant jordskjelvrammede i Tyrkia. (Foto: Marit Long).

 – En mulighet til å vise Jesu kjærlighet i handling

Årets julegaveaksjon samler inn penger til jordskjelvrammede i Tyrkia. – Diakoni og misjon er to sider av samme sak, og julegaveaksjonen er en god mulighet til å vise Jesu kjærlighet i handling, sier misjons- og bistandsrådgiver Marit Long.

Hvorfor går årets julegave til Tyrkia?

 – Selv om vi ikke har egne utsendinger i Tyrkia lenger, er vi fortsatt aktivt til stede gjennom partnerne våre, og i årets julegaveaksjon samler vi inn penger til organisasjonen Tree of Life og deres humanitære hjelpearbeid rettet mot rammede etter jordskjelvet. Diakoni og misjon er to sider av samme sak, og julegaveaksjonen er en god mulighet til å vise Jesu kjærlighet i handling, sier misjons- og bistandsrådgiver ved Frikirkens hovedkontor, Marit Long. 

Skjelvet som rammet Tyrkia 6. februar 2023 rammet 10 provinser, med til sammen nesten 18 millioner innbyggere (inkludert ca.1,8 millioner flyktninger fra Syria). Mer enn 50 000 mennesker mistet livet og mer enn 100 000 mennesker ble skadet. Minst 1,5 millioner mennesker sørøst i Tyrkia ble hjemløse som følge av skjelvet. 

Se video fra jordskjelvområdet og les mer om aksjonen på Frikirkens hjemmeside

 – De enorme konsekvensene etter skjelvet får ikke lenger oppmerksomhet i media, men menneskene som er rammet lever med traumene og trenger fortsatt hjelp med basisbehov som mat, klær og tak over hodet. Gjennom Frikirkens julegaveaksjon har vi mulighet til å gjøre en forskjell og gi håp til mennesker som har mistet alt, sier Long.

Hva går pengene til?

 – Pengene går til varme sokker og generelt vintertøy til barn, undertøy og diverse skolesaker som sekk, pennal og fargeblyanter. I tillegg samles det inn til elektriske varmeovner.

Hvordan kan vi være med og bidra?

 – Her er det mange muligheter, man kan gi et valgfritt bidrag på vipps eller via bankoverføring. I tillegg vil jeg oppfordre sterkt til å be for alle berørte etter skjelvet, og også for de som hjelper. Be om at mange skal erfare Jesu kjærlighet og komme til tro, sier Marit Long.

 – Det gleder meg at vi samlet inn til sammen 450 000 kroner gjennom julegaveaksjonen i 2022, sier misjonsleder Erling Aasen. 
 – Jeg er stolt over mye giverglede rundt om i frikirkemenighetene når det nærmer seg juletider, og håper at årets aksjon også kan være med å gi mennesker i nød nytt håp.