fribu-dagen-1536x976
Frikirkens barn- og unge (FriBU) vil bruke anledningen til å vise lokalsamfunnet hvem de er lørdag 10. september. (Foto: FriBU).

FriBU feirer frivilligheten

FriBU vil være med å feire frivillighetens år gjennom FriBU-dagen, som går av stabelen den 10. september.
- Da ønsker vi at lokallagene kan kick-starte høsten med å nå barn og unge rundt om og vise lokalsamfunnet hvem vi er, sier administrasjonsleder i FriBU, Martin Nøstrud.

2022 er frivillighetens år, og det skal markeres på ulike måter gjennom hele året. Samarbeidsforumet "Frivillighet Norge" har derfor oppfordret alle organisasjoner og foreninger til å velge seg "sin dag" for å være med å feire "VÅR DAG", som er en nasjonal markering av Frivillighetens år.

FriBU har valgt lørdag 10. september som den store frivillghetsdagen, der målet er å lage en stor, nasjonal fest hvor de løfter frem innsatsen som legges ned hver dag av medlemmer, deltakere, ledere, givere, frivillige og støttespillere. Dagen kan lokallagene bruke akkurat slik de selv ønsker, og ønsket er at lokalsamfunnet får anledning til å se hva slags lokallag/kirke de har i nærmiljøet sitt og hva slags aktiviteter de driver med. 

På FriBUs hjemmeside står forslag til aktiviteter og prosjekter for frivillighetsdagen

Lokallagene bes å fylle ut et skjema for tilbakemelding til FriBU, når de har landet hvordan de tenker å fylle dagen. For de som har fått penger fra FriBU Frifond tidligere, og som vil arrangere noe gøy for å øke aktiviteten og rekrutteringen etter koronapandemien, kan søke støtte gjennom Frifond organisasjonsboost. Gjennom denne støtteordningen kan lokallag i organisasjoner som har fått penger fra Frifond, søke om inntil 50 000 kroner til prosjekter. 

- Her er det mange muligheter til å lage til et heidunranes lavterskeltilbud. Vi heier på lokallagene og jobben de gjør rundt om, sier Martin Nøstrud.