stoperiet-skjergards
Skjærgårds Music & Mission Festival har blitt arrangert siden 1981, først i Kragerø under navnet Skjærgårdsgospel. I dag finner festivalen sted på Risøya ved Tvedestrand. (Foto: FriBU/ Skjærgårds).

FriBU tar Støperiet til Skjærgårds

FriBU er medarrangør av den kristne musikkfestivalen Skjærgårds Music & Mission, som arrangeres hver sommer på Risøya. I sommer bringer de Frikirkens unge voksne-arbeid "Støperiet" med seg til festivalen.

- FriBU er med og bestemmer hvordan festivalen skal se ut og har ansvar for deler av festivalens program. I sommer gleder vi oss spesielt til å ha ansvaret for Støperiet scene, sier Martin Hasseleid som er leder for kommunikasjonsarbeidet i FriBU. 

Hva blir spesielt med Støperiet på festivalen? 

- Støperiet er en nysatsing på Skjærgårds, og vil bestå av en egen scene og et eget område kun beregnet for unge voksne på festivalen.

- Vi i FriBU er opptatt av studenter og unge voksne, og ønsker å skape en naturlig møteplass også om sommeren. Derfor satser vi nå på Støperiet scene på Skjærgårds. Så er du er ferdig på videregående eller eldre, kan du glede deg til egne eksklusive intimkonserter, egne kurs og seminarer tilpasset din aldersgruppe, talkshows nattestid og et eget henge- og matområde med andre på din egen alder, sier Hasseleid. 

Hvem kan vi forvente å se på scenen til Støperiet?

- Andreas Nydal er forfatter av boken «Kakofonen - pålogget, men frakoblet». Han skal ha seminar om mobilbruk, skjerm og teknologien bak. Laget holder et semniar om konseptet «Grill en kristen», hvordan svare på vanskelige spørsmål om tro. I tillegg kommer Knut Tveitereid. Magne Gundersen (han ene eksperten fra TV-programmet «Luksusfellen», red.anm.) holder kurset «Studentøkonomi», og FriBU-leder Håvard Haugland skal ha spikkekurs. 

Det blir intimkonserter hver kveld, med henholdsvis Joakim Solbakken, Lewi Bergerud og Erlend Gunstveit (en hver kveld).

- Etter konsertene blir det talkshow med ulike gjester, i litt Skavlan/Kåss til kvelds- stil. Gjestene i sofaen vil være artisten den aktuelle kvelden, en seminarholder fra samme dag, pluss en gjest til. Lisa Børud skal også være gjest en av kveldene, opplyser Hasseleid. 

Les mer om Støperiet på FriBUs hjemmesider.