1silje-sveum
Silje Sveum (25) fra Sarpsborg Frikirke skriver om sine erfaringer fra koronatiden. (Foto: Ringen Media).

Karantene med Gud

Mitt navn er Silje Sveum. Jeg har hatt en krevende oppvekst, men da jeg var 15 år kom jeg i et fantastisk fosterhjem som viste meg veien til Jesus. I november er det ti år siden jeg ble frelst på Get Focused. Gjennom alt har Han alltid vært med meg gjennom alle stunder. I begynnelsen av mars ble jeg veldig forkjølet, og lite visste jeg at bare noen dager senere skulle hele Norges hverdag snus på hodet.

Da får jeg beskjeden fra legen: «Vi kan ikke teste de som ikke er i risikogruppen, vi har ikke nok tester. Du har alle symptomene på koronaviruset, hold deg inne og følg restriksjoner gitt av myndighetene. Hvis du blir sykere må du ta kontakt med legevakta på telefonen, ikke reis ned!»

Så da blir jeg liggende innesperret i egen leilighet, helt alene. Jeg får ikke sett barnet mitt, familien, venner, kollegaer- ingen kan komme inn til meg. De første dagene var harde, jeg gråt mye og følte meg ensom og forlatt, i tillegg presset sykdommen seg mer på. Tredje dagen måtte jeg ta et valg. Jeg ligger her i sengen med all verdens tid og ingen som kan distrahere meg, så jeg velger å rette fokuset mitt mot Gud. For jeg er ikke alene, jeg er ikke ensom, jeg har Herren ved min side. Han går i alt med oss, og nå må jeg søke til Han.

De neste dagene bruker jeg mye tid på å lese i Bibelen, be og høre på lovsang. Jeg opplever at Gud møter meg med nåde, kjærlighet og at Han tar vare på meg. Jeg setter mine favorittlovsanger i kø på Spotify og skrur høyttaleren på full lyd, løfter blikket på Jesus og bruker mye tid i tilbedelse. Takker og priser Herren! Tenk dere, vi kan få bruke masse tid med Gud i vår egen stue om dagen, kvalitetstid.

Selv har jeg mange søsken, og da jeg var mindre ønsket jeg gjerne mer kvalitetstid med foreldrene mine uten brødrene og søstrene mine. Nå får jeg masse kvalitetstid med Gud - tar du referansen? Det er Han og meg på kjøkkenet mitt, ingen andre. Tenk dere så heldige vi er som har en Gud som elsker oss, som ser oss, og som kommer til oss med uendelig kjærlighet og nåde. Alt vi trenger å gjøre er å løfte blikket vårt på Han!

Vi er mange som sitter i karantene om dagen, noen frivillig og andre fordi vi må. Kan vi ikke bruke den tiden på Gud? Komme enda nærmere Han, søke Han, tilbe Han! Mange er redde for dette viruset som sprer seg i verden nå, og vi må tørre å slippe frykten og legge tilliten hos Jesus. Del dine bekymringer med Herren, gi de til Han, og han vil gi deg ro og nåde. I Salme 14:5-7 står det: «Da skal de rammes av redsel, for Gud er med den rettferdige slekten. Bare knus den hjelpeløses planer! For Herren er hans tilflukt. Måtte frelse komme til Israel og Sion! Når Herren vender skjebnen for sitt folk, skal Jakob juble og Israel glede seg.»

Vi er inne i en veldig spesiell tid. For mange av oss begynner dette å bli rutiner, selv om hverdagen er annerledes. Jeg vil spørre deg; hvor er Gud i din nye hverdag? Kirken er også noe som er annerledes i disse dager, selv er jeg veldig takknemlig for at vi lever i 2020 og kan ha digital kirke, der har vi søndagen "spikra".

Men mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag, hva gjør du for å være nær Gud?

I karantenetiden min tok jeg et valg; jeg skal ikke være i karantene fra resten av verden, jeg skal være i karantene med Gud. Jeg skal bruke denne tiden på å løfte Hans navn. Bli med meg, og bruk denne absurde tiden vi er i med Han, og jeg lover deg at det blir enklere.

 

Silje Sveum
Sarpsborg Frikirke