ingebrikt-kvam-nettversjon
- Jeg liker ikke å bli fortalt hva jeg skal mene og tenke, men trenger at noen ydmykt, klokt og frimodig forkynner det kirken står for, sier Ingebrikt Kvam. (Foto: Privat).

Ikke gi meg det jeg liker

Vi trenger ikke godt voksne som prøver å være 25 år, og tilpasser kirke og budskap etter markedslogikk. Legg fra deg Facebook, Snapchat og Instagram og vis hvordan et kristent liv ser ut - helt konkret.

Jeg heter Ingebrikt, jeg har fullført høyere studier, er tretti år og er en millenial, det vil si at jeg tilhører generasjonen født mellom 1981 og 1996. Hvis du vil omtale meg mer nedsettende, (og kanskje mer presist) kan du si glasurgenerasjonen. Jeg liker ikke å få fortalt hva jeg skal mene og gjøre, og jeg frykter å gjøre noe som kan krenke andre. Jeg vil gjøre det jeg har mest lyst til akkurat nå og frykter langvarig forpliktelse. Jeg elsker det som smaker og føles godt, og jeg hater smerte og kamp. Jeg har til nå brukt ordet «jeg» 12 ganger og ikke sagt noe om hvor jeg kommer fra eller hvem min familie er. Det er nemlig jeg som har definisjonsretten på hvem jeg er.

For kirken er jeg en del av generasjonen som dro og aldri kom tilbake. Hvorfor det? Kanskje er det fordi vi har misforstått begrepene «liker» og «trenger»? Jeg liker ikke å bli fortalt hva jeg skal mene og tenke, men trenger at noen ydmykt, klokt og frimodig forkynner det kirken står for. Jeg liker ikke smerte, langvarig forpliktelse og å si nei til nytelse, men jeg trenger noen som tåler smerten og har gått foran på den kronglete veien med Jesus.

Glasurgenerasjonen opplever angsten av for mange valg, brutte relasjoner, skammen over å ikke være god nok og meningsløshet. Vi har hørt at Jesus elsker meg og døde for våre såkalte synder og at vi kan være kul og kristen samtidig, men hva så? Hvor går vi nå? Hva vil det si å være en disippel?

Paulus var et forbilde og mentor for den 15 år yngre Timoteus. I 2. Tim oppmuntrer han som virkelig levde disippellivet Timoteus til å våge ubehaget og vende om til livets kilde, og i 2,22 sier han: «Legg ungdommens begjær bak deg og jag etter rettferd troskap, kjærlighet og fred, sammen med andre som kaller på Herren av et rent hjerte.»

Vi trenger ikke godt voksne som prøver å være 25 år, og tilpasser kirke og budskap etter markedslogikk. Legg fra deg Facebook, Snapchat og Instagram og vis hvordan et kristent liv ser ut - helt konkret. Vis oss hva omvendelse og et liv i etterfølgelse vil si! Vis oss hvordan man ber, leser i bibelen, lever i fellesskap og forteller andre om Jesus. Følg Paulus eksempel.

 

Ingebrikt Kvam
Ungdomspastor og starter av Støperiet i Trondheim Frikirke