eirik-b.-fjellestad (785x872)
- Tør å komme tett på, oppfordrer Eirik B. Fjellestad. - Unge trenger modne, voksne kristne som vil stå fast, uavhengig av hva verden kaster deres vei. (Foto: Privat).

KOM. TETT. PÅ.

Jeg har stått ansvarlig for denne “Ung Voksen” spalten i tre år. Bestillingen jeg har gitt de som skriver er følgende: “Hjelp Frikirken få øynene opp for hvor essensielle unge voksne er for kirkene våre - og pek ut konkrete ting de kan gjøre for å enda bedre møte og få ut det beste av de unge voksne som kommer i deres vei.”

Jeg forteller videre at det i hovedsak er eldre mennesker som vil lese det du skriver. Skriv så de forstår. Vis de hvordan de kan gjøre en forskjell for unge voksne der de er. Jeg sier dette fordi jeg virkelig, inderlig, tror på det. Jeg har erfart denne koblingen selv. Gode, eldre, modne kristne som tør å komme tett inn på livet mitt. Som ikke kun snakker, men som lytter og forstår. Som bryr seg. Som ber for meg. Som virkelig er glad i meg.

Studier av hva unge voksne trenger i en kirke peker på stil, kulturell forståelse, integrering av hverdagen, og å gi ansvar og lederskap. Men de peker også på noe viktigere: Dype vennskap og mentorer -og et personlig forhold til Jesus. At de unge voksne opplever å elske/bli elsket av Gud og å elske/bli elsket av mennesker. Samme hvor utdatert du føler deg vil dette kallet forbli tidløst aktuelt. Jeg vil sende voksne, modne kristne videre fra kirkene våre. Mennesker som har møtt Gud, gått med ham, kjenner hans ord og har nære kristne venner i ulike aldre og livsfaser. Modne kristne som vil stå fast, uavhengig av hva verden kaster deres vei. Som gjør at verden rundt får lyst på det samme. Vi trenger deg.

Tør å komme tett på. Kom tett på! Så skal vi ikke lenger være umyndige småbarn, ikke la oss kaste hit og dit og drive omkring ved hvert eneste vindpust av ny lære, så vi blir bytte for menneskers falske spill og listige, forførende knep. Men vi skal være tro mot sannheten i kjærlighet og i ett og alt vokse opp til ham som er hodet, Kristus. Efeserne 4:14-15.

 

Eirik B. Fjellestad 
Prosjektleder Unge Voksne, FriBU