labib-madanat-2008-09-19-inge-auberg
Labib Madanat på norgesbesøk for noen år tilbake. (Foto: Inge Auberg).

Labib Madanat er død

Labib Madanat døde mandag. Han var på jobbreise i Irak da hjertet stoppet. - En god venn og samarbeidspartner har gått bort, sier bistandskonsulent ved Frikirkens hovedkontor, Ingjerd Grimstad Bandak.

Grimstad Bandak var utsending i Midtøsten og samarbeidet med Labib i mange år.

- Han har flere ganger vært i Norge, besøkt flere frikirkemenigheter og også talt på Visjon. Labib var generalsekretær i Det Palestinske Bibelselskap til og med 2007, og etter det jobbet han som koordinator for bibelselskapene i Det Hellige Land og så mer regionalt i hele Midtøsten, forteller hun, og legger til:

- Labib hadde den egenskapen at han fikk alle til å føle seg sett og viktige. Han utstrålte en helt utrolig varme - ikke begrenset av politiske konfliktlinjer. Han besøkte Hamas og israelske soldater, for å gi dem Guds kjærlighet. Og jeg har sett ham gi håp og verdighet til mange som andre har fordømt og forkastet. Jeg tror jeg kjenner få som har klart å formidle Guds forvandlende kjærlighet til så mange mennesker på en så konkret måte. I takknemlighet over hans liv og tjeneste, ber vi for kona, barna og alle som sørger nå, sier Grimstad Bandak.