1misjonslop-2022
Misjonsløpet på Frikirkens sommerfestival i Stavern er en kjent og kjær tradisjon. (Film og foto: Anne-Kristine B. Wiecek).

Løp til inntekt for Mali

Misjonsløpet på Videre Sommer festivalen brakte inn 200 000 kroner til arbeidet som Frikirken støtter blant internt fordrevne flyktninger i Mali.

Misjonslørdagen og misjonsløpet er en av festivalens faste programposter gjennom mange år, og engasjementet for å delta både fysisk i løpet og som sponsor til innsamlingen er stort blant store og små.    

- Jeg er svært glad og takknemlig for FRIK, (Videre Sommer sin egen ungdomsfestival, red.anm.), som har gjort en formidabel innsats for misjonsløpet. Vi hadde ikke kunnet gjennomføre løpet uten dem, sier misjonsleder Terje Bjørkås. 

- Vi registrerer med glede at det er et sterkt engasjement blant deltakerne i misjonsløpet, og håper det er med å bevisstgjøre barn og unge om at vi på en enkel måte kan være med å utgjøre en forskjell for mennesker som ikke har det så godt som oss, sier Bjørkås. 

Pengene som er samlet inn går til mat, drikkevann, klær, myggnett, forebygging av barnesykdommer og skolegang blant internt fordrevne flyktninger i Mali, der sult truer 1 million mennesker. 

Mali er et land i Vest-Afrika med 21 millioner innbyggere. Bakgrunnen til den nåværende krisen er politisk og etnisk uro over flere år, tørke og Covid-19. Dette har ført til voldelige opprørsgrupper, sult og spredning av dødelige barnesykdommer. 

Omfanget av krisen i Mali gjør at Frikirkens årlige julegaveaksjon også vil samle inn penger til arbeidet som drives der.