Misjonsløp i Moss

Da Moss Frikirke arrangerte misjonsløp i fjor vår til inntekt for Frikirkens misjonsarbeid, samlet de inn over 12.000 kroner. Menigheten håper å kunne gjenta suksessen når årets pinseaksjon går av stabelen i mai.

Fra 20. - 24. mai arrangerer Frikirkens misjonsarbeid en pinseaksjon, der inntektene går til Det Palestinske Bibelselskap (PBS) og arbeidet de driver blant mennesker som er syke av korona eller som trenger humanitær hjelp etter å ha bli drevet ut i fattigdom som konsekvens av pandemien.

🔗  Les alt om årets pinseaksjon på Frikirkens hjemmeside

Gjennom fjorårets aksjon "Gå til Midtøsten" fikk menigheter og enkeltpersoner være med på å sende Frikirkens nye utsendinger til Midtøsten. Aksjonen brakte inn 430 000 kroner. 

- Vi arrangerte misjonsløp søndag 31. mai i fjor, som var første pinsedag. Deltakerne besto av åtte barn pluss foreldre, noen babyer, ledere og hunder. Alle skal med, ler familiearbeider og trosopplærer Kathrine Stampe i Moss Frikirke.

- Vi var så heldige å få bruke gården til noen frivillige i menighetens søndagsskole- og barnearbeid. Der var det perfekte omgivelser for misjonsløp og hygge. Været var helt nydelig denne dagen, og ungene møtte opp klare i treningstøy kl. 11. På forhånd hadde hver enkelt ordnet med sponsorer innad i familien eller i menigheten, forteller hun.

Det var gjort klart en tavle på forhånd som barna kunne skrive navnene sine på, der det ble krysset av for hver runde de løp. 

- Vi hadde voksne som tok ansvar for det, men barna ble veldig opptatt av å følge med og fikk god kontroll på dette selv. Vi hadde også noen spreke pappaer som løp litt sammen med de største. Misjonsløpet hadde to ulike løyper, en for de minste på ca. 200 meter og en for de største på 500 meter. Med musikk, ballonger, popcorn og såpebobler ble det kjempegod stemning, forteller Stampe.

Mange fra menigheten som hadde meldt seg som sponsorer var til stede på gudstjenesten i Moss Frikirke mens misjonsløpet foregikk.

- Jeg sendte flittig over videosnutter og bilder til vår lydmann, som underveis klarte å sette sammen en minifilm som ble vist på slutten av gudstjenesten. Det satte de som var der veldig stor pris på, sier hun.

Etter misjonsløpet var det tid for å nyte medbrakt matpakke, saft og kaffe. 

- Da satt vi oss på plenen, og barna fikk ispinner og lekte litt sammen. Det var ikke alle som fikk til å møte opp denne dagen, delvis på grunn av korona, men vi var veldig fornøyd med de som møtte opp og innsatsen de gjorde. Og barna selv var også veldig stolte.

Stampe håper det blir mulig å gjennomføre et misjonsløp på samme måte som i fjor. 

- Det er strenge tiltak i Moss, så enn så lenge er alle arrangementer forbudt. Men det optimale hadde vært å gjøre det på samme måte i år som i fjor. Vi følte at vi hadde god kontroll på smittevernet. Så får vi lov, vil vi gjerne gjennomføre misjonsløp også i år.