martin-mathisen-hasseleid

Nyansatt innen kommunikasjon i FriBU

Martin Hasseleid (36) fra Hånes Frikirke tar fatt på jobben innen kommunikasjon og innsamling, i FriBU.

- Hva gleder du deg mest over i jobben innen kommunikasjon i FriBU? 

- Først og fremst ser jeg frem til å bli godt kjent med organisasjonen og alle de flotte folkene, både ansatte og frivillige, som legger til rette for at barn og unge skal få et naturlig, trygt og varig forhold til egen tro. FriBU produserer mye bra og viktig materiell, og jeg håper å kunne bidra til at flere får vite om dette samt bruke det aktivt. Jeg ser også frem til godt samarbeid med andre organisasjoner!

- Hvordan lever du troen i hverdagen?

- Som trebarnsfar er dagene veldig hektiske, så i hverdagen er vi ofte aktive som familie. Barna er med i flere barnekor, dansegrupper og søndagsskole. Jeg har vært med i en mannsgruppe (bibelgruppe), og nå skal vi som familie være med i familiegrupper - hvor FriBU forøvrig nylig har produsert ti komplette familiegruppesamlinger som jeg oppfordrer alle til å teste ut!

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg? 

- På armen har jeg tatovert Jesaja 41,10. «Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd». Det er et vers jeg liker godt. Det å bli minnet på at man aldri er alene, selv om ting noen ganger kan virke både mørkt og tungt, er en trygghet jeg har med meg.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Vi er alle ulike, vi er gode på ulike ting og vi når ulike mennesker. Jeg synes det er noe fint i det å være sammen om noe. Det gir en fellesskapsfølelse der vi drar i samme retning og alle er like viktige.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden? 

- For tiden skjer det mye på hjemmebane. Hun minste har akkurat begynt litt i barnehage, mens jeg er hjemme med henne i pappapermisjon to dager i uka. Hun midterste har begynt i ny barnehage og hun eldste har begynt på skolen. Så oppstarten i høst har vært preget av mye nytt for alle her! Logistikk og planlegging er to ord jeg virkelig har forstått betydningen av og felleskalender er noe jeg har forstått verdien av!

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen? 

- Jeg har alltid vært veldig glad i musikk og idrett, så for meg var det viktig i oppveksten å se profilerte idrettsutøvere eller musikere være tydelig kristne. Jeg var mye på KRIK-leirer og vokste opp med Skjærgårdsgospel, så for meg hadde det stor betydning å se forbilder som f.eks. var gode i fotball OG var kristne!  

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg liker å dra på hytta med familien, og da gjerne gå turer i skogen. Er jeg med venner,  liker jeg godt å spille fotball og padel tennis. Jeg må nok innrømme at jeg dessuten er over snittet glad i å se på engelsk fotball, så Premier League er en stor interesse jeg har!