Jarle Skullerud ble lørdag 1.november valgt til ny synodeformann i Frikirken. Han er da kirkens øverste tilsynsmann. Arvid Hunemo ble gjenvalgt som nestformann.
Jarle Skullerud ble valgt med 113 stemmer, mens Gunnar Johnsen fikk 40 stemmer. Arvid Hunemo ble med 89 stemmer gjenvalgt som nestformann.
- I Frikirkens 125-årige historie leser vi at Firkirkens første menn var folk som ville nå ut til folket. Midt i livet. Dette vil jeg videreføre, sa Jarle Skullerud i sin presentasjon av seg selv før valget.
- Jeg ønsker å legge til rette for lokal kreativitet i menigheten. Jeg ønsker å videreutvikle Frikirketorget. Frikirketorget vil være for menigheten, sier Skullerud.
Han har bred erfaring fra norsk organisasjon og kirkeliv; fra NLM, Laget og Willow Creek Norge. - I Willow Creek Norge fikk jeg et fornyet syn på menigheten. I 2004 meldte han seg inn i Frikirken i Tønsberg og ble daglig leder i FriBU kort tid etter. Skullerud var daglig leder i FriBU fra 2004 til 2010. Han er også valgt styreleder i Norges Kristelige student- og skoleungdomslag. Det vil han satse på å fortsette med ut valgperioden.
Av annen erfaring fra Frikirken har han vært coach i Moss Frikirke for misjonale menigheter. Han har vært i et forprosjekt for veiledningsprosjekt for ansatte. Han har vært i hovedkomiteen for Visjon.
I kirkelandsskapet definerer Skullerud seg "midt i strømmen" i Frikirken. Han presiserte overfor pressen, like etter valget var klart, at han hele sitt voksne liv har vært for ordinasjon av kvinner. Men Skullerud presiserer at det er viktig for han at nei-siden også skal ivaretas og være en synlig del av fellesskapet.
I møte med pressen ønsket ikke Skullerud å spekulere i hvorfor han ble valgt og ikke Gunnar Johnsen. - Jeg er god på å formidle visjon, var hans kommentar til dette.
Jarle Skullerud er 44 år og med sin bakgrunn fra FriBU vil han vektlegge at alle generasjoner skal jobbe sammen i menigheten. - Istedet for at de eldre jobber alene og de unge overtar etterhvert, bør vi jobbe sammen på tvers av generasjoner.
Skullerud vil også sette fokus på menighetsplanting. Han mener man må kunne knytte til seg menighetsplantere uten menighetstilknytning i Frikirken. Selv har Skullerud vært med i et planteprosjekt i Sandefjord som ikke ble til menighetsdannelse. - Jeg vil ikke si prosjektet ble mislykket, når vi fikk lede en hel familie frem til kristen tro, presiserer Skullerud.
- Vi må ikke gi opp menighetsplanting. Vi skal ha fokus på dette framover.
I vår stilte Budbæreren spørsmålet: Hvor skal Frikirken stå i ett nytt økumenisk landskap, både nasjonalt og internasjonalt? Skullerud svarte følgende: - Det er viktig at Frikirken viderefører og utvikler sin egenart, samtidig som vi er åpne for tett samarbeid med andre evangelikale kirker og organisasjoner. Ressursbruken må stå i forhold til kirkesamfunnets størrelse.
På et oppfølgingsspørsmål under en pressekonferanse like etter valget, utdypet Skullerud svaret; I tillegg til sammenhenger Frikirken står i dag, som for eksempel Norges Kristne Råd, ønsker jeg at vi ser på samarbeidsmuligheter med lokale evangelikale kirker. - Det vil for eksempel kunne være naturlig lokalt i mange tilfeller å samarbeide med menigheter fra Misjonsforbundet, andre frikirker eller organisasjoner. Uansett vil jeg poengtere at Frikirken har godt av samarbeid med andre kirkesamfunn, og Norges Kristne Råd vil fortsatt være et viktig fellesskap for oss i Frikirken, sier Skullerud til Budbæreren.