hilde-magrethe-sebo-fjeldstad
Hilde Margrethe Sæbø Fjeldstad er ny pastor i Smaalenene Frikirke. (Foto: Privat).

Ny pastor i Smaalenene

Hilde Margrethe Sæbø Fjeldstad er ny pastor i Smaalenene Frikirke, mens hun har et års permisjon fra pastorstilingen i Lillesand.

Hilde Margrethe Sæbø Fjeldstad har vært pastor i Lillesand Frikirke i åtte år, og har nå ett års permisjon fra tjenesten der. Siden mai i år har hun vært ansatt som pastor i Smaalenene. 

- Hva gleder du deg mest over i jobben som pastor i Smaalenene Frikirke?

- Små og store som utgjør det fellesskapet menigheten er. Jeg er glad for at vi har mange barn i menigheten, og har forventninger til hvordan menigheten kan være en støtte for tro i hjemmet. Så var jeg positivt overrasket da jeg deltok på mitt første bønnemøte i Smaalenene frikirke en kveld. Menigheten har cirka 70 medlemmer, og vi var 14 på bønnemøte! Det er vel relativt det største frammøte på et vanlig bønnemøte i en menighet jeg noen gang har opplevd.

- Hvordan lever du troen i hverdagen?

- Jeg har noen vaner som er viktige for meg i forhold til stillhet med Bibel og bønn.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Det synes jeg fremdeles er veldig bra. Det gjelder på mange måter, men akkurat nå tenker jeg umiddelbart på den styrken som ligger i at vi kan be for hverandre. Selv ber jeg stadig om forbønn og opplever meg veldig avhengig av at folk i menigheten ber. Jeg har noen faste forbedere som får en melding fra meg før jeg skal forberede en tale.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Jeg har mange, men et av de er 2. tess 2,16-17: "Vår Herre Jesus Kristus selv og Gud, vår Far, som har elsket oss og i sin nåde gitt oss en evig trøst og et godt håp, han gir deres hjerte mot og styrke til alt godt i ord og gjerning!".

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Synodens leder, Jarle Skullerud, sa nylig at han ikke ønsker seg tilbake til tiden før pandemien. Han ser situasjonen som en anledning til å tenke nytt, ikke minst tenke smått. Det vil si, å tenke på de små fellesskapene og bli gode på det. Det utfordrer meg.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Ja, veldig mange! Her skal jeg nevne noen.

Av historiske forbilder vil jeg si: Lars Olsen Skrefsrud, Karl Ludvig Reichelt, Milly Kopperud, Mor Theresa og Hans Nielsen Hauge.

Forbilder i livet mitt: Mine foreldre, min farmor, Sverre Jølstad, lagsprester, Oddvar Søvik, lagssekretærer, Kirsti Mosvold, Kjell Magne Bondevik, Margaret og Tidemann, Kari & Johan Tidemann Johansen, Torleiv Austad, Erling Utnem, Birger Hammersmark, Leif Gunnar Sandvand, Sigurd Aske, Svein Granerud, Bryant Myers, Fergus Macdonald, Leighton Ford, Robyn Claydon, Juliet Thomas, Dudley Woodberry, Tormod Engelsviken, Hans Kvalbein, Britt Wergeland, Anne May Stavenes, biskop Thomas av el Kuseja og Maggie Gobran (Mama Maggie).

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Gå i skogen, padle kajakk - helst i skjærgården på Sørlandet, men nå har min forlovede introdusert meg til vannene i Indre Østfold. De har jeg også blitt glad i. Generelt liker jeg å være ute i naturen.