mali_458
(Arkivfoto: VEIEN).

Nye misjonsmarker i Mali

"I snart 40 år har Frikirken, sammen med NMS og flere afrikanske kirker, vært med på arbeidet med å dele evangeliet med maliske fulaniere. De siste ti årene har arbeidet vært vanskelig grunnet en
stadig forverret sikkerhetssituasjon", skriver Frode Brügger Sætre, utsending for NMS.

I en Facebook-oppdatering skriver Brügger Sætre at militante islamister, ulike væpna grupper og hæren i Mali angriper hverandre. 

Han beskriver hvordan den uoversiktelige situasjonen påvirker arbeidet i regionen: "Frikirken støtter misjonærer fra en nigerianske søsterkirke som fremdeles bor og jobber i landet. På grunn av den uforutsigbare sikkerhetssituasjonen har misjonen i Mali bestemt seg for å undersøke muligheten for å jobbe blant maliske fulaniere utenfor landets grenser. Derfor har jeg det siste arbeidsåret bodd i Guinea, like vest for Mali. Jeg har hatt tre fokusområder i jobben min i Guinea:

  1. Å kartlegge områder i Guinea hvor det finnes konsentrasjoner av maliske fulaniere.

  2. Å etablere et sted nær Mali der vi kan ta imot mennesker for fellesskap og undervisning.

  3. Å bygge relasjoner og tillit til guineanske kirker og kristne.

Jeg gjør dette arbeidet sammen med en kristen fulani fra Mali, som har hatt kveget sitt i Guinea i lang tid. Nylig var vi på besøk i sørøst-Guinea, invitert av en guineansk misjonær som tipset oss om at det er mange maliske fulaniere i området. Vi fant ut at den lille byen han bor i er full av maliske fulaniere. Mange av dem er der med kvegflokkene sine, mens andre jobber som gjetere. De fleste har kommet via Elfenbenskysten, mens noen har kommet direkte fra Mali. De fleste har familien sin i Elfenbenskysten, mens andre bor i Guinea sammen med familien sin. Vi møtte flest folk med bakgrunn fra Mopti-regionen, men også folk fra Segou- og Koulikoro-regionene.

Dagene ble brukt til å bli kjent med folk på to av de faste møteplassene for fulaniene i byen: ved et apotek for veterinærmedisin og under et matter under et mangotre. Om kveldene kom folk på besøk til oss. Flere personer ga signaler om interesse for å få undervisning i kristen tro. En ung rik mann (i form av mange kyr) ble med oss tilbake til Nord-Guinea for å få bibelundervisning i noen dager. Før han reiste sørover igjen, uttrykte han ønsket om å følge Jesus og at han ville komme tilbake etter regntiden for mer undervisning.

Etter besøket i Sør-Guinea er vi oppmuntret og har fått nytt håp for arbeidet blant maliske fulaniere basert i Guinea", skriver Brügger Sætre.