CroppedImage
Som en del av Frikirkens nye pastorprogram, har Jostein Ørum satt i gang pastorpodden. (Foto: Anne-Kristine B. Wiecek).

Nytt pastorprogram- og podkast lansert

Et nytt pastorprogram og en egen pastorpodkast ble i dag lansert på Frikirkens lederkonferanse. Målet med programmet er å rekruttere nye pastorer og motivere flere til å stå i tjeneste over tid, mens podkasten vil ta for seg stort og smått om livet som pastor.

- Det er så få arenaer å snakke om pastorale temaer. Mye av det blir litt sært å ta i plenum. Derfor drar vi i gang Pastorpodden, Frikirkens egen podkast for pastorer, sier Jostein Ørum, teologisk rådgiver ved Frikirkens hovedkontor og pastor i Randesund Frikirke.

Ifølge Ørum skal podden ta opp alt fra typiske "pastorting", som forkynnelse, sjelesorg, gudstjenester, menighet, begravelse, ledelse og selvledelse og ting som ellers fyller en pastors måned.

- Så er vi også nysgjerrig på hver gjest: hvorfor de ble pastor, hva som driver dem, hva som er fint, og hva som er vanskelig. Vi håper at det både kan være litt å lære av samtalene, samtidig som vi også tror dette vil bygge et slags fellesskap av pastorer, selv om vi ikke møtes så ofte fysisk. Gjennom møtene med en pastor i hver episode vil vi også få frem historier fra pastorliv rundt i landet. Og selvfølgelig kan hvem som helt lytte til dette, men vi ber ikke om unnskyldning for å være litt nerdete, sier Jostein Ørum.  

- Hvilke fordeler tenker du at podkast generelt har som kommunikasjonsverktøy? 

- Podkast er det enkleste mediet å nå ut med til dem vi vil, tror vi. Så enkelt, så lett tilgjengelig, så uavhengig av tid og sted. 

Pastorprogrammet gir en grunnleggende innføring i hva en pastortjeneste inneholder fra man starter til man avslutter. Dessuten en oversikt over hva Frikirken tilbyr av oppfølging, fellesskap og utrustning og hvilke muligheter som finnes for etterutdanning og studiereiser.