Det kan være utfordrende å flytte fra hjem, bibelskole, menighet, venner og trygghet til en ny storby. FriBU presenterer derfor konseptet «Disippelhus» for studentkollektiv i Oslo fra høsten 2018.
Gjennom «Disippelhus» ønsker Frikirken å følge studentene i prosessen, og å investere i deres gaver og evner. - Vi hjelper deg og de du bor med til å sammen sette fokus på Gud, menneskene rundt dere og tjene inn i en menighet, sier prosjektleder for Unge Voksne i FriBU, Eirik Fjellestad. - Kollektivet blir sammen med på «Disippelhus», og velger da å leve etter en felles rytme gjennom året. Rytmen er et enkelt og godt verktøy som hjelper dere å sammen leve tett på Gud og hverandre, og være bevisste i møte med verden rundt dere, sier han.
Opplegget legger opp til en fast dag i uka der studentene har hussamling i kollektivet de tilhører eller på annen avtalt adresse de ordner selv, der de spiser middag og har fokus på Gud sammen. Det oppfordres til daglig tid med Gud, gjennom bønn, lovsang, lesing eller lytting minst fem dager i uka alene eller i fellesskap. Videre anbefales studentene til å innføre en hviledag og ta helt fri fra jobb eller skole én valgfri, fast dag i uka. - Velsigne nabolaget hver måned, for eksempel ved å invitere noen til middag, rydde i bakgården eller leke med barna. Gå fast til gudstjeneste og bidra i en menighet. Annenhver måned inviterer vi i FriBU de involverte med ut på middag, med input og oppfølging, sier Fjellestad.
Gjennom kontaktsiden «Studentlink» som ble opprettet i fjor, har menighetene anledning til å registrere og fange opp nyinnflyttede studenter som kommer til deres by. I fjor ble sju studenter ønsket velkommen av Frikirkens menigheter i henholdsvis Kristiansand, Stavern, Oslo, Bergen, Volda og Trondheim. - Vi håper på enda flere i år. Sjekk ut FriBUs hjemmeside, der finner dere mer informasjon både om «Disippelhus» og «Studentlink», sier Eirik Fjellestad.