CroppedImage
Råde Frikirke er en av flere frikirkemenigheter som har engasjert seg i hjelpearbeidet for ukrainske flyktninger. ​​​​​​​Se flere bilder nederst i saken. (Foto: Renate Pedersen).

Råde Frikirke henter ukrainske flyktninger til Norge

Frivillige fra Råde Frikirke kom nylig hjem fra Polen, der de henter flyktninger fra Ukraina til Norge. NRK var med på en av reisene, og menigheten har fått mye positiv omtale på initiativ og gjennomføring.

– Vi hentet flyktninger fra sør i Polen, på et sted som heter Starachowice. Der stod de klare for å losse av buss og henger da vi kom, og masse flotte ungdommer hjalp til, sier May Britt Solberg fra Råde Frikirke.

– De er så takknemlige, høflige og hjelpsomme. Dessverre er mange feilinformert om hva som skjer når de kommer til Norge, at de blir sendt rett på hotell og videre ut i kommunene for å starte i jobb. Derfor blir det en overraskelse når de må stå i kø til mottakssenter, bo i «telt» og dele køyesenger med mange andre. Ventetiden på mottakssenteret kan bli opptil en uke. Språket er også vanskelig, da veldig få av dem snakker engelsk. Så vi måtte korrigere denne feilinformasjonen litt, forteller Solberg.

– Mange enkeltpersoner i menigheten bidrar det de kan for at flyktningarbeidet skal gå rundt, og nå jobbes det med å få i gang språkkafé og besøkshjem.