barn-illustrasjonsfoto-unsplash
(Illustrasjonsfoto)

Retter en stor takk til FriBU

– I høst begynte vi i Randaberg Frikirke å kjøre FriBUs opplegg «familiegrupper» i huskirken for barnefamilier. Det er rett og slett gøy å se hvordan opplegget favner både barn og voksne, og samtidig fungerer disippelgjørende for hele familien, skriver Øyvind Døvik. -Når vi vet hvor viktig det er at barna ser at troen utøves også i hverdagen, er denne type ressurser som kan brukes i hjemmene noe jeg håper alle Frikirkens menigheter gjør seg bruk av.

Denne spalten heter YTRINGER. Meninger i teksten står for skribentens regning og er sendt inn som et debattinnlegg.Du kan kommentere under artikkelen.

I høst begynte vi i Randaberg Frikirke å kjøre FriBUs opplegg «familiegrupper» i huskirken for barnefamilier. Det er rett og slett gøy å se hvordan opplegget favner både barn og voksne, og samtidig fungerer disippelgjørende for hele familien.

Videoene fungerer godt og det ferdige opplegget er en stor hjelp i forberedelsene. Barna gleder seg til familiegruppe og da blir det også en god opplevelse for oss som foreldre.

Og når vi vet hvor viktig det er at barna ser at troen utøves også i hverdagen, er denne type ressurser som kan brukes i hjemmene noe jeg håper alle Frikirkens menigheter gjør seg bruk av!

På Btweens har vi blant annet benyttet samtaleboksen for tweens. Det har gitt tweensa våre en mulighet til å reflektere rundt og stille spørsmål som det ofte ikke er like lett for dem å stille til foreldrene sine hjemme. Vi har også brukt T&T, Awana for tweens. Veldig bra og grundig undervisningsopplegg! Anbefales på det varmeste til dere som ennå ikke har sett på awana sine ressurser!

Det er en kraftfull kombinasjon når de unge får møte de samme verdiene og den samme troen fra forbilder i lokalmenigheten som de også har blitt disippelgjort inn i – i hjemmet. Faseressursene bevisstgjør i så måte både oss selv som pastorer og ledere, og samtidig foreldrene – om deres hovedansvar for barnas disippelgjøring. 

Som Øivind Augland påpekte under «Gi Jesus Videre» trenger vi å snu vår ressursbruk, og han oppfordret oss til å bruke 60-80 % av alle ressurser inn mot barn og unge i våre kirker. Utfordrende! Samtidig tror jeg det er et helt avgjørende fokus. I boka Gi det videre kaller Egil Svartdahl 25-50-åringene for nøkkelgenerasjonen. Dette fordi foreldre med barn som bor hjemme binder sammen tre generasjoner i menigheten på en naturlig måte. Hvis det glipper her, mister vi to generasjoner samtidig!

FriBUs strategiske mål om flere menigheter med fokus på å nå foreldre og familier mellom 0-40 år hjelper oss som lokalmenigheter til å sette retning, og til å prioritere hva vi legger mest tid, penger og menneskelige ressurser ned i. Barna våre bruker som kjent, på et godt år, omkring 42-84 timer i lokalmenigheten og ca. 3000 timer sammen med foreldrene. FriBU inspirerer oss til å arbeide for at fedre og mødre får den nødvendige støtten fra menigheten slik at de kan lykkes i sitt oppdrag med å disippelgjøre barna sine til å bli bevisste etterfølgere av Jesus.

Takk til alle ansatte og engasjerte i FriBU for at dere inspirerer, legger til rette og arbeider for at vi, i lokalmenighetene, skal få oppleve å både disippelgjøre våre egne barn til en livslang tro, og samtidig vinne stadig nye barn og ungdom for Jesus! Også langt utover vår egen medlemsmasse!

Listen over verdifulle ressurser fra FriBU er lang: prosjekt søndag, dåpsressursene, prosjekt ledere ++. Her er det lagt ned mange arbeidstimer til hjelp for oss lokalmenigheter!

Tusen hjertelig takk!

Øyvind Døvik, pastor Randaberg Frikirke