sommer-i-nordre
(Foto: Rita Aglen)

Sommerfestival i Nord

Den siste uka i juli var i overkant av 100 deltagere i alle aldre, fra Trondheim i sør til Alta i nord, samlet på Rødde folkehøgskole på sommerfestival, mens delegater fra menighetene i nordre presbyterium hadde presbyteriemøte. Credo og Trondheim frikirke hadde ansvaret for å arrangere sommerfestivalen. Flere utsendinger fra Frikirkens misjonsarbeid var til stede og det gjorde at oppdraget kom nært på.

For ordens skyld: Skribenten er ansatt i Namsos Frikirke og eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning.

Nordre har tradisjon for å kombinere stevne og presbyteriemøte. Fra i år heter det sommerfestival, noe som gjenspeiler mer at det er noe for alle, i tillegg til at presbyterne samles. I tillegg til deltagerne, var det mange som kom innom på kveldsmøtene. Enkelte kveldsmøter samlet over 200 personer.

Rødde ligger landlig til rett sør for Trondheim og passer veldig godt til slike arrangement. Her var det fine uteområder lå til rette for blant annet barnelek, fresbeegolf og gåturer i fritiden.

Tema, talere og møter

«Gjennom stormen» var årets tema og hovedtaler Hans Weichbrodt (svensk Oaseleder) talte om Paulus sitt liv både på bibeltimene og på kveldsmøtene. 

Synodeformann Jarle Skullerud talte på onsdagens kveldsmøte, og han hadde seminar om «Når livet blir mørkt», der han delte fra da han hadde depresjon og ble sykemeldt. I forkant av festivalen inviterte han også til pilgrimsvandring fra Rødde til Nidarosdomen, der 14 personer ble med. Det ble en flott tur med tid til stillhet, samtaler, bønn og nistestopp.

Ellers hadde pastor i Credo frikirke, Bjørn Jellestad, en bibeltime om «Fem syn som kan forandre liv», en av misjonærene talte på kveldsmøte om «Han som ser deg» og tilsynsmann John Arne Gladsø hadde tale på søndagens gudstjeneste med temaet «Sendt av Gud». Alle talene, bortsett fra Jarles, kan du høre på Credo frikirke sin podkast.

Misjon blir konkret og nært

Det var ikke bare Hans og Jarle som besøkte årets sommerfestival i Trøndelag. En stor og herlig gjeng fra misjonsteamet var sammen med oss disse dagene. Både utsendinger fra Midtøsten og Sentral-Asia, i tillegg til misjonsleder Terje Bjørkås, misjons- og bistandsrådgiver Marit Long og innvandrerkonsulent Borghild Høyland, som er en del av staben i Norge. Dette ble til en stor velsignelse for mange, der relasjoner ble knyttet, det ble tid til gode samtaler og flere uttrykte at det var godt å møte dem man har bønneansvar for. Det gjør noe med bønnelivet når man får høre konkret hva og hvem man ber for. 

Utsendingene hadde seminar om kall og tjeneste og misjonslivet, der vi fikk gode innblikk i hverdagen til misjonærene. Det er sterkt å høre beretninger om liv som blir forandret og vi ble påminnet at vi alle har et kall om å være vitner for dem vi har rundt oss der vi bor.

Misjonsfestival

Som tidligere stevner i Nordre, ble det på lørdag arrangert en egen misjonsfestival. Denne gangen til inntekt for et land i Sentral-Asia. Engasjementet var høyt både på rebusoppgavene og misjonsløpet. Alle generasjonene deltok og bidro til at det ble samlet inn i overkant av 60 000 kr! 

SommerfestivalUNG

Barn og unge hadde sitt eget program under festivalen på dagtid. De var delt opp i 4 aldersgrupper med tilpasset undervisning og aktiviteter sammen med Hege Dalhaug, Gemmalyn Johansen, Oskar Hadland og Victor Glen Nordvoll Axelsson. Oskar hadde, i tillegg til tweensgruppa, andakten på morgensamlingene. 

Takknemlig

I løpet av de dagene deltagerne var samlet var det mange gode samtaler både ute på tunet og ellers. Menighetene i Nordre har ikke vært samlet siden forrige presbyteriestevne, som var i Levanger i 2019. Mange var takknemlig for å treffe igjen venner og kjente man ikke har sett siden før Korona. Flere uttrykte også takknemlighet for den flotte forkynnelsen både fra Hans og de andre talerne. 

En stor takk til komiteen som har jobbet med festivalen og all ære til Gud som har velsignet dagene på Rødde!

Les mer i papirutgaven av VEIEN, senere i høst.