apningsmote-videre-sommer-22
Benedicte Frøystad Jonassen og Håvard Haugland ønsket velkommen fra scenen i Stavernhallen. (Foto: Geir Arne Johansen).

Sommerfestivalen er i gang

Endelig kan Frikirken igjen arrangere den tradisjonelle sommerfestivalen i Stavern for deltakere i alle aldre.

Da pandemien brøt ut, ble festivalen avlyst. I fjor kunne ungdommene møtes til FRIK-festival, og i år er det åpnet for deltakere i alle aldre. Mye er nytt ved årets festival, først og fremst navnet. «VIDERE Sommer» er navnet på festivalen, som tidligere het Visjon. En nyhet på årets festival er at alle deltakere får plass i «landsbyer». Hver landsby består av cirka 50 personer, og de er etablert i campingområdene på Fredtun. Det blir daglige samlinger på formiddagen, med aktiviteter og felles lunsj.

Ønsket er først og fremst å samle folk fra samme menighet, men noen menigheter har for få deltakere til å fylle en hel landsby, og da settes folk sammen som kommer fra samme region. 

- Vi prøver ut dette konseptet i år, og det gjør vi fordi vi ønsker at alle skal oppleve seg utrolig velkomne på VIDERE Sommer. Også er det veldig stas å være sammen på tvers av alder, sier ansvarlig for landsbyene på festivalen, Øystein Samnøen, fra Hamar Frikirke.

Festivalen i Stavern byr på møter med underholdning, lovsang og forkynnelse, egen FRIK-festival for ungdom, Sparks for de minste, aktiviteter, seminarer, konserter og mye moro.