Synodestyret har utarbeidet en felles strategi for hele kirkesamfunnet for årene 2014-2020. Strategien som skal gjenspeile Frikirkens motto ”Sammen om oppdraget” har særlig fire prioriterte områder de neste årene: Misjonale menigheter, veiledning for ansatte, ny trosopplæringsplan og misjonsarbeid.
”Frikirken er først og fremst hvert enkelt medlem og summen av Frikirkens lokale menigheter. Skal Frikirkens strategi bli til virkelighet, er det derfor avgjørende at dette får nedslag i hver enkelt menighet”, står det å lese i strategiplanen fra Synodestyret. Før saken ble drøftet i plenum, var den til behandling i 3.komité. I sitt forslag til vedtak, hadde komiteen lagt til noen presiseringer i strategiplanen fra Synodestyret, hvorav den ene gikk på at menighetenes diakonale oppdrag er en del av det å være misjonal menighet. Komiteen ønsket også å presisere at kirkesamfunnet vil fokusere på å utruste og trene frivillige ledere, og tilrettelegge for ulike ledertreningsprogrammer.
– Klar retning
Leder av komiteen og pastor i Songe Frikirke Leif Inge Jensen, mente de hadde fått fremlagt et flott dokument av Synodestyret. – Det viktigste er at dette blir en god strategi som fylles med liv, ånd og kraft, sa han til en samlet synode. Han fikk støtte av tidligere FriBU-leder og nyvalgte synodeformann Jarle Skullerud, som mente at strategien vil være med på å sette en klar retning for Frikirkens arbeid fremover. – Men vi kunne godt vært mer delaktige i prosessen på vei mot det endelige resultatet, presiserte Skullerud, og anbefalte å se til FriBUs strategidokument som et skoleeksempel i det videre arbeidet med strategi. – Aktivitetsplanen til Frikirketorget ser for øvrig veldig bra ut, sa Skullerud.
Arbeid mot den lokale menigheten
Et av områdene som belyses i strategien, er det sentrale fellesarbeidet på Frikirketorget hvor Frikirkens menigheter har flere tilbud, program og arbeidsområder. Strategiplanen deler arbeidsområdene inn i fire hovedkategorier: Arbeid mot den lokale menigheten, arbeid utenfor Norges grenser, opplæring, veiledning og rekruttering og kontakt mellom fellesarbeid og menighetene. Arbeidet mot den lokale menigheten tar sikte på å hjelpe menighetene på mange ulike måter. Det kan eksempelvis være enkeltpersoner og grupper som har et kall eller en drøm om å starte nye fellesskap, som trenger veiledning og økonomisk støtte. Gjennom menighetsutvikling kan menigheter som trenger det få hjelp til å bruke sine sterkeste sider til å forbedre det som er svakest. Menigheter som ønsker å arbeide mot en misjonal livsstil eller en revitalisering av egen menighet, kan få hjelp til endringsledelse og lederutvikling.
Les mer om Frikirkens strategi for 2014-2020 i kommende papirutgave!