24.berenett-og-jarle-s.

Tar kostnad for etisk handel

Frikirken har tatt en kostnad mot moderne slaveri innen klesproduksjonen, ved å kjøpe inn etisk produserte bærenett til synodedelegatene. Velkommen til synodemøtet 6.-9.juni!

Engasjementet mot moderne slaveri koster. Fattige arbeider oftest på luselønn for at vi skal kunne kjøpe billige klær. Det ønsker Global uke mot moderne slaveri, å gjøre noe med. Frikirken er med i Norges Kristne Råds fellesaksjon, hele året og i aksjonsuka på høsten. 

Derfor tok Frikirken kostnaden for å få en etisk produksjon av bærenettene delegatene får på synodemøtet. Frikirken valgte å ta en kostnad for å kjøpe inn bærenett som er laget Fair & Square, som gir ansatte en levelig arbeidsuke og levelønn i Kina. De ansatte har 37,5 timers uke og arbeidsforhold vi i Norge tar for gitt. 

Avtroppende synodeleder Jarle Skullerud deler engasjementet mot moderne slaveri.

– Som kirke har vi et særlig ansvar for de svakeste i verden. Gjennom deltakelse i Global uke, setter vi fokus på en viktig side av dette. Det finnes flere slaver i verden enn noen gang, og vi kan blant annet bidra med hva vi handler og hvor vi handler, mener Skullerud.

Les mer om tematikken her og hva du kan gjøre selv -> les om tips her