2stoperiet-skjergards
FriBU har jobbet for å integrere "Støperiet" i den kristne musikkfestivalen Skjærgårds Music & Mission. (Foto: Martin Hasseleid).

Vellykket FriBU-satsing på Skjærgårds

I sommer tok FriBU med seg Frikirkens unge voksne-arbeid "Støperiet" til den kristne musikkfestivalen Skjærgårds Music & Mission. – Det gikk over all forventning, sier leder for kommunikasjon i FriBU, Martin Hasseleid.

 FriBU er medarrangør av den kristne musikkfestivalen, som arrangeres hvert år på Risøya. 
 
Hvordan vil du oppsummere Støperiets debut på Skjærgårds? 

– Det er naturlig nok knyttet spenning til nye satsninger, men dette har gått over all forventning! Selv om sola strålte ute, var samtlige seminarer og kurs fulltegnet, og vel så det. Både deltakere og seminarholdere var veldig fornøyde, sier Hasseleid.

Artistene Joakim Solbakken, Lewi Bergrud og Erlend Gunstveit leverte ifølge Haaseleid til terningkast seks, og han syntes det var gøy å se at unge voksne stod i kø for å komme inn på Støperiet scene.

– Der serverte vi blant annet.italiensk pizza, og vi måtte etterbestille ingredienser flere ganger i løpet av festivalen. Så det var gøy at det også ble så vellykket, sier han. 

Hva vil du si om responsen fra publikum? 

– Jeg snakket med noen gutter i starten av 20-årene, som før de ankom årets festival hadde tenkt at dette nok ble siste året de var på Skjærgårds. Men disse guttene var på Støperiet-området under omtrent hele festivalen, og de var krystallklare på at de skulle komme tilbake til Skjærgårds neste år dersom Støperiet også fortsetter. Slike tilbakemeldinger er veldig motiverende og viser at vi lyktes med satsningen.  

Blir Støperiet et fast konsept på Skjærgårds framover?

– Absolutt! Det er tydelig at vi her har tettet et hull for unge voksne på Skjærgårds. Og med årets tilbakemeldinger ferskt i minne, kan det bare bli enda bedre neste år. Håpet er at samtlige av årets deltakere tar med seg et par venner til neste års festival, sier Hasseleid. 

– Vi arbeider også for at Støperiet-satsningen på Skjærgårds vil skape en synergieffekt inn mot FriBU- og menighetsteamets satsning på unge voksne i de lokale kirkene. Gjennom dette lokale arbeidet håper vi at Skjærgårds kan bli et naturlig møtepunkt for unge voksne om sommeren.