Ytringer

–In the ghetto?

Finn E. Isaksen etterlyser kirkens synlighet i samfunnet. Hvordan er lokalmenigheten synlig i lokalsamfunnet, når du ikke lenger har menighetsblad og annonser i avisen. Det er et av eksemplene han trekker fram og han spør:. –Derfor er min store undring hvor totalt fraværende samtale og drøftinger er om den nedgangen vi ser innenfor mye kristen virksomhet. Og hvor sekulariseringen (og kanskje rikdommen …?) har sin innvirkning på dette.

– En hyllest til de som blir

– Friheten og retten til å forlate en kirke er tydelig forankret og beskyttet både i troens vesen og i lovverket. Heldigvis! Jeg kjenner stadig på sorgen over ansiktene som har blitt borte fra søndagsfellesskapet. Dere er savnet. Imidlertid vil jeg her og nå hedre dere som fortsatt blir. Dere som riktignok teller på knapper og føler dere skuffet og fremmedgjorte midt i fellesskapet, mens som likevel begir dere på velkjent kirkevei gang etter gang, skriver Stein- Vegard Antonsen.

Tanker fra en søndag i egen kirke

Jan Ståle Grøtteland deler noen tanker han fikk midt i sin egen menighet under gudstjenesten: –Jeg kjente på en dyp kjærlighet. Det er som en dyrebar skatt! Det er lokalmenigheten og lekfolket som er juvelen i Frikirken, skriver han. –Denne søndagen kjente jeg en sterk trang til å peke på kjærlighetens vei for meg selv. Jeg vil være tydelig på at jeg har ikke tenkt å gi meg, men jeg vil kjempe i åpen saklighet og med kjærlighet som våpen, skriver han i innlegget.

– Disippelskap. Proaktivt

– Hva skjer når en med proaktiv innstilling skal praktisere disippelgjøring: Han/hun beveger seg og gjør noe aktivt for å finne noen.  Hva skjer når en med reaktiv innstilling skal praktisere disippelgjøring: Han/hun venter på at noen skal ta kontakt. Da har jeg kanskje satt noen tanker i sving hos dere som har lest ... Bruk gjerne kommentarfeltet til å komme med konkrete innspill og forslag, skriver Øyvind Fjellestad fra Stange.

– Proaktive ytringer

Øyvind Fjellestad etterlyser ytringer som handler om kultur og retning: –Jeg liker formatet «Ytringer» i Frikirkens organ «Magasinet Veien» på nettet. Det har engasjement og temperatur. Det jeg ikke liker er at det har blitt «snevert». Nå er tiden inne til å bevege seg videre.

– Det er ikke så lett å bare melde seg ut!

Torunn Flaa Nohre beskriver hva Frikirken har betydd for henne gjennom livet og hun spør:
– Jeg ser at flere har kommet til Frikirka fordi de ikke kunne bli i sitt kirkesamfunn på grunn av synet på likekjønnet samliv. Men skal hensynet til dem være grunn nok til å si at jeg bare kan forlate Frikirken hvis jeg ikke kan stille meg bak flertallet i Synoden i en sak? Frikirken er mye mer enn bare denne «saken» og jeg ønsker at jeg kan fortsette å være der til tross for uenigheten vi har, skriver hun .